Kontakt: Karli Zaniug
GSM: 00386 51 308 324, Mesečni trening zanaša 50 eur.

KRAV MAGA AKADEMIJA  je prvi slovenski Krav Maga klub. Uradno je začel delovati 9. septembra 2007 v Brežicah, redni treningi pa potekajo že od leta 2006. Ustanovitelj kluba in trener je Grand Master Karli Zaniug, 7.DAN v Krav Maga.

KAJ JE KRAV MAGA?

Krav Maga je izraelski borilni sistem ter v prevodu pomeni »kontaktna borba«. Krav Maga uči, kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika in je t. i. tehnika mešanih borilnih veščin. Na samem treningu izvajamo specifične samoobrambne tehnike Krav Maga, obrambo proti nožu, palicam, pištoli ter več napadalcem.

Naše ogrevanje je 30-minutno izvajanje cross fita, tako, da pridobivanja kondicije in kurjena maščob ne manjka. Veliko poudarka dajemo mešanim borilnim veščinam in tajskem boksu, zraven pa dodamo še nedovoljene udarce, saj brez prave, realne borbe verjetno ni zmage.

Pri nas poskušamo prebuditi borbeno miselnost in na ta način posameznika pripraviti na morebitne napade, bodisi enega ali več napadalcev.

V začetku so Krav Maga uporabljali izključno vojska, specialne sile in tajne službe (Mossad, Shabak, Aman, Yamas, CIA …), a se je sčasoma prilagodil tudi civilistom in se danes poučuje v šolah Krav Maga po vsem svetu.

Je edinstvena borilna veščina, ki je izjemno uporabna v vojnih pogojih, borbah za življenje in smrt ter tudi kot samoobramba na ulicah. Osnovne tehnike Krav Maga je mogoče zelo hitro osvojiti, zato ga trenirajo in uporabljajo tako moški kot ženske.

Glavna načela Krav Maga so:

–       izogniti se poškodbam;

–       hitro nevtralizirati napadalca;

–       hitro prehajati iz obrambnih v napadalne tehnike;

–       izrabiti vse naravne telesne reflekse;

–       izrabiti vse kritične točke telesa;

–       uporabiti vse možne pripomočke.

ZGODOVINA KRAV MAGA

Krav Maga je nastal v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Imi Lichtenfeld (1910–1998), znan tudi kot Imi Sde-Or, je prvi pričel s poučevanjem Krav Maga v Bratislavi z namenom, da bi pripadnikom judovske skupnosti pomagal pri obrambi pred nacistično vojsko. Kot izjemen poznavalec borilnih veščin rokoborbe in boksa, je oblikoval skupine mladih, bojevitih Judov, ki so se borili proti nacističnim skupinam v mestih in postali t. i. »street fighters« oz. ulični borci. Z ustanovitvijo judovske države je Imi postal glavni inštruktor Izraelskih obrambnih sil in pri tem ves čas intenzivno razvijal in izpopolnjeval tehnike.

Danes je Krav Maga zelo drugačen od tega, kakršen je bil ob nastanku. V naši Akademiji redno dodajamo učinkovitejše samoobrambne tehnike, poudarek pa tudi dajemo na sparingih z enim ali več partnerji. Neuporabne tehnike zavržemo, saj so se načela bojevanja skozi čas spreminjala, kot se spreminjajo še danes. Prav zaradi tega se moderni krav maga spreminja, vedno bolj izpopolnjuje in tako ostaja na vrhu lestvice uličnih borilnih sistemov.


KRAV MAGA V SLOVENIJI

Glavni trener in ustanovitelj Krav Maga v Sloveniji je Grand Master Karli Zaniug, mojster Krav Maga 7.DAN. Karli je v mladosti bil prvi , ki je s par navdušenci iz Zagreba leta 2003 pričel s treningi Krav Maga v Sloveniji in na področju celotnega Balkana. Nekaj let kasneje smo to veščino razširili tudi po ostalih državah (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija..).

Glavni trener Karli je mojster Krav Maga (7.DAN), ninjitsuja (1.DAN Bujinkan Blažo Nastov), trener kickboksa (licenca WAKO),  tajskega boksa (TBK, Rožle Jazbinšek), trener MMA, brazilskega jujitsuja (Rodrigo), aikida (Branko Mandić), trener boksa in še mnogo drugih.

Karlijev moto je, da so vsi okoli njega učitelji – tako za življenje, kot tudi za načela v svetu borbe. Karli je tudi prejemnik mnogih priznanj in pohval velikih mojstrov.

Krav Maga Akademija Slovenija nudi najnaprednejše tehnike Krav Maga, ter je v stiku z mnogimi inštruktorji in mojstri borilnih veščin po vsem svetu.

Smo ena velika družina, zato tudi imamo zdrav medsebojni odnos in si tudi pomagamo na vseh področjih.

Pridite in se nam pridružite!

Se vidimo na treningu!